donderdag 20 januari 2011

Werkjes in de klas van juf Celien

Hallo,

Ondertussen werd in de klas al heel wat gedaan. Op de onderstaande foto's zie je enkele sfeermomenten en werkjes van de kleuters.

Jullie hebben vast al wel gehoord over onze olifanten. Wel dit zijn ze geworden.  Het was een grote klus, maar het resultaat mag er zeker wezen! Eerst moesten de kleuters de ballon bekleven met kranten en wit papier, en dat wel 4 keer. Na lang drogen konden we onze olifanten een mooie kleur geven. Het resultaat is een fleurige, kleurige olifant!
We kregen ook en kartonnen bord. Weet je wat je daarmee kan maken? Wel een echt Elmermasker. Hier zie je de kleuters aan het werk. Ze prikken eerst de ogen uit. Daarna knippen de kleuters snippers. Die kleven ze dan netjes op. Nog een elastiek en een slurf en het masker is klaar!


De kleuters hebben ook een olifant getekend. Dat deden ze met wel heel 'speciale krijtjes' namelijk met houtskool.

In onze gang staat ook een leuke olifant. Elefun. Hij blaast met zijn slurf heel wat vlindertjes omhoog. De kleuters vangen om het meest vlinders. Wat is dat leuk!


Vandaag gingen we ook weer schilderen. Met waterverf kleuren we een witte Elmer in.  


 Aan de start van de Elmerweek hebben we ook ons eigen lichaam een kleurrijke toets gegeven. We gingen op een groot blad papier liggen. Dan werd de vorm van het lichaam overgenomen op het papier. Daarna gingen de kleuters kleuren. Ze kleuren lapjes. Hé wat lijken ze op Elmer, en wat zijn ze al  groot!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten