dinsdag 11 januari 2011

Vandaag ontdekten we in de derde kleuterklas waarom er een boom in onze boekenhoek staat. In het verhaal van Elmer gebruikt onze kleurrijke lapjesolifant grijze bessen van een boom om zichzelf grijs te maken... En omdat er in onze boom nog geen grijze bessen hangen, besloten we om daar eens ons werk van te maken...

Lieze, Jone, Amelie en Eline begonnen de papieren parels op een saté-stokje te steken. Dat maakt het makkelijker om ze nadien grijs te schilderen. (foto hierboven)

Daarnaast gingen we ook verder met het maken van de weefolifanten.
(Liezel en Louise)

Er moest ook verder gewerkt worden aan het 'moetje' namelijk: vouwen van een olifant en die nadien bekleven met vierkanten en driehoeken. Hierboven op de foto zijn Noah, Pauline, Merel en Laura daaraan bezig.

En onze Elmer olifant mochten we ook niet vergeten natuurlijk!
In de voormiddag werkten Luna, Jared, Nathalie en Nikita hieraan verder. Tijdens de namiddag waren Lieze, Liezel, Stan en Tibo kandidaat om de buik en de poten van Elmer onder handen te nemen.

Juf Melissa bracht ook olifantenfiguren mee naar de klas. We moesten die eerst juist plaatsen zoals op de voorbeeldkaarten (zoals Rhûne hier toont) en daarna mochten we voor die olifanten een hok bouwen.

Onze Noah, gefascineerd door olifanten en volgens mama olifantenverzorger in spe bracht vandaag enkele olifanten mee van thuis.
Na de speeltijd kwamen we met de andere kleuters samen in de grote zaal om naar Elmer en zijn grijze vrienden te luisteren. Want die hadden een nieuwe slogan voor ons, namelijk: 'Maken jullie niets stuk van mij, dan is iedereen blij!'
Daarna deden we nog een spelletje in de klas met de nieuwe olifantenfiguren.
En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten