zondag 23 januari 2011

3de kleuters bereiden zich voor op de dierentuin in klas!

Op donderdag 20 januari maakten we kennis met enkele wilde dieren. We zagen de baviaan, de zebra, giraf, leeuw, tijger, en het nijlpaard. We ontdekten dat ook Elmer de nijlpaarden kent! Juf Melissa vertelde ons namelijk het verhaal 'Elmer en de nijlpaarden'.

Wil je het ook eens bekijken? Op de onderstaande link is het verhaal digitaal te bekijken.

Daarna konden we filmpjes bekijken over nijlpaarden op de klascomputers.
Chloë en Stan waren onder de indruk.Wat hebben die nijlpaarden een grote bek met vlijmscherpe tanden! Ben je ook nieuwsgierig naar die nijlpaarden?
Via de volgende link kan je ze ook eens bekijken:

Verder troffen de eerste voorbereidingen plaats voor de dierentuin die we maandag zullen inrichten in een hoek van de klas. Op onderstaande foto zijn Tibo en Laura aan het werk. Ze maken de dierennaamkaarten. Want als je naar dierentuin gaat dan valt er bij elke kooi te lezen welk dier er woont. Dus stempelden we de naam van het dier bij de bijpassende foto. Die kaarten zullen we dan maandag in onze dierentuin aan de juiste kooi hangen.
Op vrijdag 21 januari maakten we ook de toegangsticketten. Want niemand kan zomaar een dierentuin binnenwandelen. Daar moet je voor betalen natuurlijk! Een foto van onze zelfgemaakte Zoo-ticketten volgt nog! Juf vergat een foto ervan te maken...
Verder hebben we gedurende de laatste twee dagen vooral geoefend aan het toneel dat we voor jullie zullen spelen. Het verhaal begint al vorm te krijgen! Volgende week zullen we nog een paar keer oefenen, want we willen voor jullie echt wel een mooi toneelstukje brengen. Groeten, Juf Melissa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten