zaterdag 15 januari 2011

De eerste week in de Elmerklas van juf Celien

Hallo,

De eerste week in de klas zit er al weer op. Ondertussen hebben we al heel wat leuke dingen gedaan.
Maar we willen jullie toch nog wat in spanning houden. Toch verklap ik jullie al enkele dingen die we gedaan hebben.

Maandag hebben we Elmer leren kennen. Wat was dat een mooi filmpje in de zaal! Wat een gekke olifant is dat en wat een mooie kleuren heeft hij!
Toen werden we in de klas zelf ook Elmer. We gingen op een groot blad papier liggen. Toen moesten we met een vetkrijtje rond ons hele lichaam tekenen. Wat ben ik al groot! Daarna mochten we ons eigen lichaam kleuren net zoals Elmer, in allemaal vakjes dus. Het resultaat zul je zien op de tentoonstelling. Worden jullie al een beetje benieuwd?

Wel dan zal ik nog wat meer verklappen,...
We hebben deze week ook een echt olifantenfeest gemaakt. We kregen een ballon . Die moesten we vol kleven  met kranten en een heleboel lijm. wat werden onze handen vies! Maar het resultaat mag er zijn! Nog even wachten en dan krijgen onze olifanten ook een kleurtje!

We zongen ook het Elmerlied, en dat konden we heel snel. Elmer was verstopt, en we moesten hem gaan zoeken. Soms was hij wel heel erg goed verstopt, en moesten we wel 3 keer zingen voor we Elmer konden vinden. Wat was dat leuk!

In de turnles beleefde Elmer een echt avontuur. Hij ging wandelen en kwam een vlinder tegen.  Die zat vast. Onze Elmer die hielp hem een handje. Maar plots kwam Elmer zelf in de problemen! Hij zat vast in de grot. Gelukkig hoorde de vlinder hem om help roepen. Hij vloog naar de andere olifanten. Toen konden we Elmer gaan bevrijden uit de grot.

We hebben ook gehoord dat olifanten in een kudde leven. We luisterden naar het verhaal van Iny het schaap. Zij leeft ook in een kudde, maar was de andere schapen kwijt. We hebben toen afgesproken goed voor elkaar te zorgen, want in onze klas zijn we ook een beetje als een kudde. We horen samen in de klas, en we zijn een leuke groep samen!

Zo, nu weten jullie al heel wat! Later komen er nog enkele foto's. Maar we verklappen natuurlijk nog niet alles!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten