vrijdag 14 januari 2011

Hallo! Hier zijn opnieuw een paar foto's van wat de derde kleuters vandaag deden in de klas rond Elmer...

We kregen een nieuw moetwerkje, waarbij we allerlei olifantjes in het juiste hokje moesten kleven. Goed kijken was de boodschap! Camille en Noah vlogen er deze voormiddag er al meteen in. (bovenstaande foto) Ook Henri, Jone en Nikita maakten dit werkje.

Ondertussen speelden Jone, Chloë, Eline en Jared met mevrouw Carine een gezelsschapspel, namelijk 'Dier-op-dier'. Niet zo makkelijk! Want we moesten de dieren héél voorzichtig op elkaar stapelen... anders vielen ze om...

In een andere hoek speelden Luna en Nathalie het 'Elmer'-gezelschapspel. Daarbij moesten ze Elmer z'n kleuren proberen terug te winnen door de opdrachten uit te voeren zoals: op één been staan, een rijmwoord vinden dat rijmt op 'doos', enz.

Tibo maakte een grote Elmer olifant met vierkanten en driehoeken. Daarbij moest hij goed kijken naar de bijhorende kaart. Ook Stan maakte een Elmer olifant. (onderstaande foto)


Na de middag leerde Juf Melissa ons het Elmerlied met haar keyboard, hier is de tekst van het lied:

Zeg ken je Elmer, vrolijke Elmer
Elmer de lapjesolifant.
Wat ziet hij fleurig, vrolijk en kleurig
Elmer de mooiste van het land

Daarna mochten we om de beurt eens op het keyboard spelen. Dat vonden we héél leuk! Enkele foto's:

(Camille)

 (Amelie)

(Jared)

(Stan)

 (Pauline)

(Jana)

Vandaag legden we ook de laatste hand aan onze Elmer olifant. Want vanaf maandag zal hij in de peuterklas staan bij juf Lien om een witte grondlaag te krijgen door de peuters...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten