donderdag 13 januari 2011

Joepie! Opnieuw een dag waarbij we meer te weten kwamen over olifanten...

Vandaag mochten we in de derde kleuterklas
enkele filmpjes bekijken op de computer over olifanten: hoe en waar ze leven, wat ze doen als ze het te warm hebben, hoe ze tonen dat ze boos zijn, enz.
Zo kwamen we te weten dat olifanten op drie plaatsen wonen: in de savanne (= een droge, gele grasvlakte), bos/woud en in dierentuinen. Als olifanten het te warm hebben laten ze hun oren fladderen als een vlag of nemen ze een bad in een rivier om af te koelen. We zagen ook dat de olifantenhuid er anders uitziet dan bij ons. Ze hebben een dikke grijze huid met rimpels. Die gerimpelde huid blijft langer nat en zo heeft de olifant het langer koel. De slurf van de olifant kan heel wat: voelen, eten in zijn mond steken, dingen grijpen en dragen, ...

Daarnaast begonnen Chloë, Thobe, Jana en Rhûne aan hun moetwerkje: de vouwolifant.

 Nikita en Laura puzzelden erop los...

 Vandaag konden we iets nieuws doen in de klas, namelijk een reuzenolifant maken met vierkanten en driehoeken. Hier zijn Amelie en Nathalie te zien die aan de hand van de opdrachtkaart de olifant proberen te maken.

Onze Merel bekeek aandachtig het dierenboek dat Noah meebracht naar de klas.

In de namiddag besloten Luna en Henri om samen de olifantenfiguren te plaatsen zoals de bijhorende kaarten het aangeven.

 Tijdens het godsdienstmoment leerden we van Franciscus hoe fijn het is zonder ruzie in de klas. Toen juf Melissa het lied van Franciscus liet horen, namen we elkaar vast en zongen we enthousiast mee. Dat vond juf Melissa zo'n mooi moment dat ze er foto's van nam.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten